Χριστούγεννα: Βαρνούντας Πρέσπες Εθνικό Πάρκο Pelister Βόρειας Μακεδονίας

21-28/12 Χριστούγεννα: Βαρνούντας – Πρέσπες – Εθνικό Πάρκο Pelister Βόρειας Μακεδονίας – Β.Δ. Χ1 & Χ2

     

Σάββατο: Αναχώρηση στις 08:00 για Φλώρινα. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Κυριακή: Προώθηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας και πορεία σε δασικό δρόμο και μονοπάτι προς την κορυφή Κίρκο (2155μ.) με καταπληκτική θέα στις λίμνες των Πρεσπών. Κατάβαση από άλλη διαδρομή προς το μοναστήρι της Αγ. Τριάδας Πισοδερίου. Επιστροφή στη Φλώρινα νωρίς το απόγευμα. ΩΠ 5, ΥΔ 600, ΒΔ Χ1.

Δευτέρα: Μετάβαση στην περιοχή των Πρεσπών με περιήγηση στα χωριά Ψαράδες και Αγ. Γερμανός, καθώς και στο νησάκι του Αγ. Αχίλλειου, με τα ερείπια των βυζαντινών εκκλησιών. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Φλώρινα, για να απολαύσουμε το έθιμο Κόλιντα Μπάμπω με το άναμμα τεράστιων φωτιών στους δρόμους της πόλης.

Τρίτη: Μετάβαση στο χωριό Δροσοπηγή Φλώρινας. Πορεία στο μονοπάτι Ε4 με κατάληξη στο περίφημο χωριό Νυμφαίο. ΩΠ 5, ΥΔ 300μ., ΒΔ 1.Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης Αρκτούρος και στη συνέχεια επίσκεψη στο χωριό Σκλήθρο όπου θα έχουμε το εορταστικό δείπνο των Χριστουγέννων. Νωρίς το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο.

     

Τετάρτη: Προώθηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας και πορεία σε δασικό δρόμο και μονοπάτι προς την κορυφή Δεσποτικό (2334μ.), την ψηλότερη του Βαρνούντα. Επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 8, ΥΔ 900μ, ΒΔ Χ3 (απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός). Εναλλακτική δεύτερη διαδρομή προς την κορυφή Λούτζερ(1929μ.).ΩΠ 3, ΥΔ 400μ., ΒΔ Χ1. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Πέμπτη: Αναχώρηση για την πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι) της Βόρειας Μακεδονίας. Μικρή περιήγηση στην ιστορική πόλη με τους ωραίους πεζόδρομους και την παλιά αγορά. Στη συνέχεια μετάβαση στον πυρήνα του εθνικού δρυμού Pelister και διαμονή στο ξενοδοχείο Molika. Μετά την εγκατάσταση θα ακολουθήσει πεζοπορία 3 ωρών στο «ιστορικό μονοπάτι», ένα μονοπάτι που αφηγείται την ιστορία της περιοχής κατά της μάχες του Α΄ Π.Π. στο βαλκανικό μέτωπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το δείπνο.

Παρασκευή: Από το ξενοδοχείο, πορεία προς την ψηλότερη κορυφή Pelister (2601μ.), σε τοπίο που θυμίζει Άλπεις λόγω των γρανιτικών πετρωμάτων. Από την κορυφή θα έχουμε πανοραμική θέα στη Μεγάλη και Μικρή Πρέσπα. Επιστροφή από τα ίδια ΩΠ 8, ΥΔ 1200μ.,ΒΔ Χ3 (απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός). Εναλλακτικά θα γίνει και δεύτερη κυκλική διαδρομή προς την πανοραμική κορυφή Georgov Kamen 1744μ. Ω.Π. 3 Υ.Δ. 350μ. Β.Δ. Χ1

   

Σάββατο: Επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από: 12/11

Αρχηγός Γιάννης Δημητράκης, Γεύση Φωστηροπούλου

poa262

 

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ SVALBARD

«Το μαργαριτάρι της Αρκτικής ..στο κρύο χείλος του κόσμου»

ΑΛΠΕΙΣ

Lyskamm (4527m), Mont Velan (3734m),

Grand Tournalin (3370m),Testa Grigia (3315m)

ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

(Ορη Σίμιεν, Μπαχίρ Νταρ, Λαλιμπέλα, Γκοντάρ)

 

 

 

ΠΑΣΧΑ 2016 ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΑ

Στα ενδότερα της Αμοργού…

ΧΕΛΙΔΟΝΑ

Κόψη Αηλιάδων (κι ένα δίλημμα)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΑ

Μια μαραθώνια διάσχιση… 

 

Διαβάστε online >>

Δείτε παλιότερα τεύχη >>