Μαδαγασκάρη

 ......ακολουθώντας την Λεωφόρο των Μπαομπάμπ

20 Ιουλίου – 3 Αυγούστου 2018

προαιρετική επέκταση: 5 ημέρες στον Άγιο Μαυρίκιο (2-7 Αυγούστου 2018)

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Ημέρα 1: 20/7 – ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο.

Ημέρα 2: 21/7 – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ (ΠΕΡΙΝΕ) (148χλμ, 4 ώρες)
Άφιξη στην Ανταναναρίβο πρώην Ταναναρίβη ή Τάνα, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι. Η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380μ. Αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Αντασίμπε ή αλλιώς γνωστό σαν Analamazaotra ή Περινέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Το βράδυ νυχτερινή πεζοπορία στο πάρκο. (μην ξεχάσετε τους φακούς κεφαλής σας). Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.(Ημιδιατροφή) Πεζοπορία : 1-2 ώρες

Ημέρα 3: 22/7 - ΑΝΤΑΣΙΜΠΕ – ΜΑΝΑΜΠΑΤΟ - AKANIN’NY NOFY (180χλμ + 2 ώρες με βάρκα)
Μετά το πρωινό περιήγηση (3-4 ώρες με τα πόδια) στο πάρκο για να εξερευνήσουμε τα είδη πανίδας και χλωρίδας του πάρκου μαζί με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι. Ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη "φωνή" των δασών της Μαδαγασκάρης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Μαναμπάτο, μία επαρχιακή όμορφη πόλη τοποθετημένη δίπλα στα κανάλια της λίμνης Ρασόεμπ. Οι κάτοικοί της ασχολούνται με την καλλιέργεια ρυζιού και βανίλιας, καθώς και με το ψάρεμα. Από εκεί, θα μεταβούμε με πλοιάριο στο πάρκο AKANIN’NY NOFY μέσα από τα μοναδικά του υδάτινα κανάλια Πανγκαλάνες πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή). Πεζοπορία : 3-4 ώρες

Ημέρα 4: 23/7 – AKANIN’NY NOFY
Σήμερα ολόκληρη η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο πάρκο και θα εξερευνήσουμε την όμορφη φύση της ανατολικής Μαδαγασκάρης. Ολόκληρη η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη εδώ. Που κατοικούν πολλά είδη λεμούριων όπως οι Μακάο-Μακάο, Κορονάτους και Ιντρι-Ιντρι και Aye-Aye. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε ένα χωρίο ψαράδων στην άλλη όχθη των καναλιών. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή).

Ημέρα 5: 24/7 – AKANIN’NY NOFY – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (2 ώρες με βάρκα & 320χλμ)
Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο Μαναμπάτο, απ΄ όπου θα αναχωρήσουμε οδικώς για την πρωτεύουσα Τάνα. Θα επισκεφθούμε την περίφημη φάρμα Περέιρας, όπου θα δούμε από κοντά τα πιο σπάνια είδη χαμαιλεόντων, βατράχων, πεταλούδων της χώρας, αλλά και πολλά άλλα είδη ερπετών και ζώων που συναντάμε μόνο στη Μαδαγασκάρη. Άφιξη στην πρωτεύουσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή).

Ημέρα 6: 25/7 – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΑΜΠΟΥΙΜΑΝΓΚΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Ολοήμερη ξενάγησή στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού, θα δούμε το προεδρικό μέγαρο και τα παλάτια στην κορυφή του υψηλότερου λόφου, καθώς και τον Βοτανικό κήπο με την σπάνια πανίδα. Οι γεμάτοι ζωή δρόμοι της πόλη κατεβαίνουν μέχρι την λίμνη Ανοσίν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού (που βρίσκεται σε 24 km από τη σημερινή), την Αμπουιμάνγκα, έδρα του βασιλείου των Μερίνα - ένα αφρικανικό βασίλειο που κυριάρχησε στη Μαδαγασκάρη στο διάστημα 1540- 1897. Μια σκληρή φυλή που έδωσε περίφημους πολεμιστές, βασιλιάδες, αλλά και αυταρχικές βασίλισσες σαν την καταραμένη Ραναβαλόνα. Σήμερα κατοικούν στην πρωτεύουσα και στα γύρω περιοχή, με κύρια ασχολία την γεωργία και την κτηνοτροφία με τα περίφημα zebu (βόδια με μεγάλες καμπούρες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. (Ημιδιατροφή).

Ημέρα 7: -26/7 - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΤΟΥΛΕΑΡ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Νότου και της Νοτιοδυτικής ακτής, την Τουλεάρ ή Τολιάρα. Άφιξη στην πολύβουη πόλη με το έντονο αφρικανικό χρώμα. Μικρή ξενάγηση στην πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή).

Ημέρα 8: 27/7 – ΤΟΥΛΕΑΡ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ (240χλμ)
Ξεκινάμε σήμερα τη διαδρομή μας μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους χρωματιστούς τάφους Mahafaly, καθώς και τα παράξενα δέντρα μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα με τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου. Προορισμός μας είναι το Εθνικό πάρκο Ίσαλο Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή).

Ημέρα 9: 28/7 - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ
Η πρωινή μας εξερεύνηση στο πάρκο μας επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τους έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Ανάμεσα στους παράξενους σχηματισμούς των βράχων υπάρχουν τάφοι της φυλής Μπαρά. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο με πλήθος από μοναδικά πουλιά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τη φυσική "πισίνα" και τον καταρράκτη Ναμαζάχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή).

Ημέρα 10: 29/7 - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ - ΑΜΠΑΛΑΒΑΟ (ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΑΡΤΙΟΥ) - ΦΙΑΝΤΑΡΑΝΤΣΟΑ (280χλμ)
Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε το πάρκο Άντζα για μια 2 ωρη πεζοπορία για να παρακολουθήσουμε τους λεμούριους με "τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά" στο φυσικό τους περιβάλλον. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Αμπαλαβάο, μία οινοπαραγωγική περιοχή. Φθάνοντας στην Αμπαλάβαο, θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, όπου με τη χρήση ενός είδους μουριάς, της Avoha, δημιουργούν το περίφημο αυτό χαρτί. Λέγεται ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη, μιας και μέχρι πρόσφατα η μόνη του χρησιμότητα ήταν για την κατασκευή μαγικών βιβλίων από τους θεραπευτές και τους μάγους. Το εργοστάσιο δεν είναι μεγάλο και ο χώρος εργασίας σχεδόν πρωτόγονος για έναν δυτικό. Συνεχίζουμε για την Φιανταραντσόα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή). Πεζοπορία : 2-3 ώρες

Ημέρα 11: 30/7 - ΦΙΑΝΤΑΡΑΝΤΣΟΑ - ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ – ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ (250χλμ)
Σήμερα το πρωί θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη της Φιανταραντσόα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Αμποσίστρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της. Χρόνος για τα καταστήματα της πόλης και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλουν την πόλη είναι διάσπαρτοι από λίμνες κρατήρων. Η Αντσιράμπε είναι δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Η πόλη έχει αποικιακό στυλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Παντού στον δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Εάν υπάρξει χρόνος μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα με τα τρίκυκλα στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή).

Ημέρα 12: 31/7 - ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ - ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΟΜΠΑΜΠ (490χλμ)
Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια από τις διασημότερες περιοχές της Μαδαγασκάρης: την περίφημη λεωφόρο με τα χιλιάδες υπεραιωνόβια μπαομπάμπ, που αποτελεί ταυτόχρονα και τόπο της φυλής των Μαλαγάσι, με τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμά τους. Περιήγηση στην πόλη και στη γύρω περιοχή και στη συνέχεια, νωρίς το απόγευμα, θα μεταβούμε στην περιοχή των μπαομπάμπ, για να τα θαυμάσουμε και να απολαύσουμε εκεί το ηλιοβασίλεμα. Να φωτογραφήσουμε ένα από τα διασημότερα φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο και να αποθανατίσουμε στη μνήμη μας τη διασημότερη εικόνα της Μαδαγασκάρης. Τα παράξενα αυτά δέντρα μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα - τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου – και μερικά από αυτά είναι πάνω από 1000 ετών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή).

Ημέρα 13: 1/8 - ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση περίπου μίας ώρας για την Ανταναναρίβο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (Ημιδιατροφή).

Ημέρα 14: 2/8 - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 15: 3/8 – ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Αθήνα

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΥΡΙΚΙΟ
2-7 Αυγούστου 2018

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την προσθήκη λίγων ημερών επιπλέον στο ταξίδι σας στη Μαδαγασκάρη, με μια επέκταση στον ονειρεμένο Μαυρίκιο, σε αυτή τη μικρή κουκκίδα γης νοτιοανατολικά της Μαδαγασκάρης. Ο Μαυρίκιος είναι ένα παραμυθένιο τοπίο στο Αρχιπέλαγος Μασκαρένιας, αγκαλιασμένο από μια θάλασσα γεμάτη από κοράλλια, και παράλληλα το σημείο συνάντησης τόσο διαφορετικών πολιτισμών, θρησκειών και εθνικοτήτων, όπως οι κρεολοί, οι μαδαγασκαριανοί, οι ινδομαυρικιανοί και οι αφρικανοί. Η μαυρικιανή κουζίνα είναι γεμάτη αρώματα και μπαχαρικά και η εκδρομή που συμπεριλαμβάνουμε στο πακέτο μας θεωρούμε ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς στο νησί.

Ημέρα 14: 2/8 - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΜΑΥΡΙΚΙΟ
Αναχωρούμε το απόγευμα για τον Μαυρίκιο με την Air Madagascar, άφιξη νωρίς το βράδυ. Δείπνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 15: 3/8 Curepipe-Trou-auxCerfs-Πάρκο Κροκοδείλων- Gris Gris
Η εκδρομή μας θα ξεκινήσει με μια επίσκεψη στην πόλη Curepipe. Η πιο όμορφη πόλη του νησιού είναι ένας σημαντικός εμπορικός κόμβος, καθώς φιλοξενεί πολυτελή αρχοντικά αλλά και σύγχρονα κτίρια πρεσβειών και επιχειρήσεων. Το Δημαρχείο, γνωστό ως Hotel de Ville, το οποίο χτίστηκε το 1902, είναι μοναδικής αρχιτεκτονικής, όπως και το Βασιλικό Κολλέγιο του XVI - XVII αιώνα. Ένα άλλο must-see σημείο είναι ο Trou-aux Cerfs, ένας εντυπωσιακός κρατήρας ανενεργού ηφαιστείου, εκεί από όπου θα έχετε την καλύτερη θέα του Curepipe και άλλων πόλεων, με καθαρό φρέσκο αέρα αλλά και τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στο Ganga Talao, μια λίμνη κρατήρα που βρίσκεται σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή στην περιοχή Savanne, βαθιά στην καρδιά του Μαυρίκιου. Η λίμνη βρίσκεται περίπου 600 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και θεωρείται ο πιο ιερός τόπος του Μαυρίκιου για τον Ινδουισμό. Εκεί βρίσκεται ένας ναός αφιερωμένος στον Σίβα και σε άλλους θεούς όπως ο Hanuman, ο Lakshmi και άλλοι. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Maha Shivarati, πολλοί προσκυνητές στον Μαυρίκιο περπατούν ξυπόλυτοι από τα σπίτια τους στη λίμνη. Η ημέρα μας θα ολοκληρωθεί με μια επίσκεψη στο La Vanille Crocodile Park, ένα γραφικό και ειδυλλιακό φυσικό καταφύγιο που εκτείνεται σε 3.5 εκτάρια πλούσιου πρασίνου. Εκεί θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τεράστιους κροκόδειλους του Νείλου και θα περπατήσετε μέσα από τα κοπάδια των γιγάντιων χελωνών Aldabra. Μια εντυπωσιακή συλλογή από έντομα συμπεριλαμβανομένων όμορφων πεταλούδων, θα σας περιμένει μετά την επίσκεψή σας στο αγρόκτημα κροκοδείλων. Το Gris Gris, το νότιο άκρο του νησιού, είναι αρκετά διαφορετικό από τις άλλες περιοχές ανοιχτών υδάτων, με τα ισχυρά ρεύματα του να χτυπάνε τους απόκρημνους βράχους, καθιστώντας το τοπίο κατάλληλο για μια αρκετά δραματική και όμως υπέροχη θέα.(Ημιδιατροφή).

Ημέρα 16-17: 4-5/8 – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ
Ελεύθερο πρόγραμμα για βόλτες, ψώνια και για τις πιο αξέχαστες εμπειρίες παραλίας που θα σας προσφέρει ο Μαυρίκιος. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.(Ημιδιατροφή).

Ημέρα 18: 6/8 - ΑΓΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό ελεύθερο και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού (Πρωινό).

Ημέρα 19: 7/8 – ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Αθήνα.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες και τιμές.