ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

31/3-5/4 Αποστολή Ορειβατικού Σκι στις Ελβετικές Άλπεις:

             Alphubel (4206μ), Allalinhorn (4027μ.), Strahlhorn (4190μ.)

Σάββατο: Αναχώρηση με πρωινή πτήση για Μιλάνο. Προώθηση με ιδιωτικά μέσα στο ελβετικό θέρετρο Saas Fee. Ανάβαση με τελεφερίκ στο καταφύγιο Britannia (3030μ.), όπου θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις.

Κυριακή: Πορεία προς το χιονοδρομικό κέντρο Mittel Allalin και ανάβαση μέσα από τον παγετώνα Fee με τα εντυπωσιακά σεράκ με στόχο την κορυφή Alphubel (4206μ.). Επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο. ΩΠ 8,  ΥΔ 1300μ.

Δευτέρα: Πορεία πάλι προς το χιονοδρομικό κέντρο Mittel Allalin και, πλάι από τις πίστες, ανάβαση στο Allalinhorn (4027μ.). Επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο. ΩΠ 6, ΥΔ 1100μ.

Τρίτη: Πορεία πάνω στον παγετώνα Allalin προς το διάσελο Adlerpass κι από εκεί ανάβαση στην κορυφή Strahlhorn (4190μ.). Επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο. ΩΠ 7, ΥΔ 1500μ.

Τετάρτη: Εφεδρική ημέρα, σε περίπτωση που δεν χρειασθεί θα γίνουν καταβάσεις στο χιονοδρομικό κέντρο ή αναβάσεις σε χαμηλότερες γειτονικές κορυφές.

Πέμπτη: Κατάβαση στο Saas Fee κι αναχώρηση προς  Μιλάνο για την πτήση προς Αθήνα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Κραμπόν, πιολέ, κράνος και εξοπλισμός διάσωσης (arva, σόντα, φτυάρι).

Δήλωση από: 15/1

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

1/4 Ψάρι – Σταυραετός (1100μ.) – Στυμφαλία – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Ψάρι Κορινθίας. Ανάβαση στην κορυφή Σταυραετός (1100μ.), στη συνέχεια πορεία πάνω στην κορυφογραμμή με εξαιρετική θέα στη Στυμφαλία και στις γύρω κορυφές, κατάβαση στη λίμνη Στυμφαλία. Επίσκεψη στο Περιβαλλοντολογικό Μουσείο Στυμφαλίας. ΩΠ 4-5, ΥΔ + 350μ., -550μ.

Δήλωση από: 21/3

Αρχηγοί: Διονύσης Κουκουλάς, Λάζαρος Κουλπούζης

5-15/4 Πάσχα στην Κεϋλάνη (Σρι Λάνκα) – Β.Δ.1

Χρυσές ακτογραμμές, καταπράσινα βουνά, ζούγκλες, εθνικά πάρκα, φυτείες τσαγιού, ερείπια αρχαίων πολιτισμών, βουδιστικοί ναοί, μοναδικές γιορτές με στολισμένους ελέφαντες, κοκκοφοίνικες, μπαχαρικά, καουτσούκ, καφές, πολύτιμοι λίθοι και, προπάντων άνθρωποι καλοσυνάτοι. Ένας κρυμμένος παράδεισος που παραμένει μέχρι σήμερα παρθένος.

Στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, η Σρι Λάνκα θεωρείται μια από τις σημαντικότερες παραγωγούς-χώρες τσαγιού στον κόσμο. Το Εθνικό Πάρκο Yala, γνωστό για τη πληθώρα άγριων ζώων και πουλιών που κυκλοφορούν ανενόχλητα στις ζούγκλες, είναι το μεγαλύτερο της χώρας, με την πλουσιότερη ποικιλία πανίδας. Είναι γνωστό για τις λεοπαρδάλεις και τα κοπάδια ελεφάντων του, ενώ έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις για την αποτελεσματικότητα της προστασίας της άγριας ζωής. Θα περπατήσουμε το Rainforest Sinharaja, μοναδικής ομορφιάς!

Θα κάνουμε snorkeling στο κοραλλιογενές Pigeon Island, μία από τις πολλές προστατευόμενες περιοχές της Σρι Λάνκα. Θα επισκεφτούμε το εκπληκτικό Galle, την ωραιότερη αποικιακή πόλη του νησιού. Επίσης, θα πεζοπορήσουμε στην καταπράσινη ζούγκλα του νησιού και θα καταλύσουμε σε σπίτια των ντόπιων χωρικών.

Αναλυτικό πρόγραμμα στα γραφεία του ΠΟΑ και στο www.poa.gr.

Δήλωση με προκαταβολή μέχρι 12/2 στο πρακτορείο Manessis, υπεύθυνος κ. Ευθύμιος Τρέντζος, τηλέφωνο 210-6008802, email: etrentzos@manessistravel.gr.

Αρχηγός: Βαρβάρα Βλαβιανού

6-9/4 Πάσχα σε Τσακωνιά – Λεωνίδιο Β.Δ.1

Μ. Παρασκευή: Αναχώρηση στις 07:00 για Πραστό, ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου, παλιά πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, με τα χαρακτηριστικά πυργόσπιτα. Διάσχιση του φαραγγιού της Μαζιάς μέσα από κέδρους, έλατα και καστανιές, και ανάβαση στην πανέμορφη Καστάνιτσα, χωριό ασβεστωμένο με λουλάκι, σαν ελληνικό νησί. ΩΠ 3, ΥΔ 150μ. Φαγητό σε ταβέρνα και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στο Παράλιο Άστρος. Αργά το βράδυ, παρακολούθηση του Επιταφίου στο Λεωνίδιο, στην πλατεία Ηρώων, όπου συναντώνται οι 4 επιτάφιοι. Η πόλη μοσχοβολά από τα νεράντζια που τοποθετούν οι κάτοικοι στα φαναράκια.

Μεγάλο Σάββατο: Προώθηση στα Πέρα Μέλανα, χωριό που διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την τσακώνικη παράδοση και διάλεκτο. Πορεία σε παλιό καλντερίμι προς το Λεωνίδιο, περνώντας από τις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές του. ΩΠ. 3. Φαγητό στα Πούλιθρα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αργά το βράδυ προώθηση στο Λεωνίδιο για να δούμε τα αερόστατα-φαναράκια, ένα από τα πιο φαντασμαγορικά πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας.

Κυριακή Πάσχα: Προώθηση στην επιβλητική Μονή Παναγίας Ελώνης (650μ.) με τα απόκρημνα βράχια. Επίσκεψη της μονής και κατόπιν ανάβαση από όμορφο φιδωτό καλντερίμι μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, και προώθηση με πούλμαν στο χωριό Κοσμάς. ΩΠ 4, ΥΔ. μικρή. Περιήγηση και φαγητό στο πανέμορφο χωριό με τις πολλές πηγές και τα τεράστια πλατάνια.

Δευτέρα Πάσχα: Προώθηση στη Σίταινα, γραφικό χωριό με πέτρινα σπίτια, αλώνια και πηγάδια, περιτριγυρισμένο από δάσος. Πορεία από μονοπάτι προς τον καταρράκτη του Λούλουγκα και κατάληξη στον Πλάτανο, χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα. ΩΠ 4. ΥΔ. Μικρή.  Φαγητό στο χωριό και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση με προκαταβολή από: 6/3

Αρχηγός: Γιώργος Μέτσος

15/4 Φαράγγι Τρίτωνα Ηλείας – canyoning 3-2-II

Κυριακή: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στην περιοχή Ανδρίτσαινας Ηλείας. Το πανέμορφο ανοικτό φαράγγι Τρίτωνα, με πυκνή βλάστηση, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και έναν εντυπωσιακό καταρράκτη 50 μέτρων, ενδείκνυται για όσους θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή με το canyoning. Μικρής δυσκολίας (3.2.II). Διάρκεια κατάβασης: 3 ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 5/4

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

15/4 Λεβίδι – Αλωνίσταινα – Β.Δ.2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το ιστορικό Λεβίδι Αρκαδίας. Πορεία σε ελατοσκέπαστο μονοπάτι μέχρι το διάσελο της Οστρακίνας και κατάβαση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης. Συνέχιση της πορείας από μονοπάτι μέχρι την Αλωνίσταινα. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 7, ΥΔ 800μ.

Δήλωση από: 5/4

Αρχηγός: Ιωάννα Πολύδερα, Κατερίνα Κολινιάτη

13-15/4 Αναρριχητική Συνάντηση στην Βαράσοβα

Η συνάντηση απευθύνεται σε παλιούς και νέους αναρριχητές, μέλη του ΠΟΑ και αποφοίτους σχολών αναρρίχησης. Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα.

Δήλωση από: 6/4

21/4 Σπήλαιο Αφαίας - Αττική – [1]

Σάββατο: Επίσκεψη στο οριζόντιο σπήλαιο της Αφαίας, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα σπήλαια της Αττικής στο Όρος Αιγάλεω, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Το σπήλαιο είναι μεγάλο, ευρύχωρο, στολισμένο με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, λιθωματικές  λεκάνες, κουρτίνες, ελικτίτες και εκκεντρίτες.

Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά μέσα. Συνάντηση στις 10:00 στο Χαϊδάρι, έξω από το Ψυχιατρείο.

Εξοπλισμός: Κράνος, φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες ή δεύτερο φακό, ορειβα-τικά μποτάκια, φόρμα εργασίας ή πρόχειρα ρούχα (δεύτερη αλλαξιά), προαιρετικά γάντι-α εργασίας.

Ώρες επίσκεψης: 4

Δήλωση από: 10/4

Αρχηγοί: Αλέξανδρος Μαργιόλης, Κωνσταντίνος Καλαμαράς

22/4 Καλλίδρομο – Β.Δ.2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 με προορισμό το Ελευθεροχώρι Φθιώτιδας. Από εκεί πορεία σε δασικό δρόμο προς το οροπέδιο της Νεβρόπολης και την όμορφη λιμνούλα του Καλλίδρομου. Στη συνέχεια ανάβαση στην κορυφή Γκιόζα με πανοραμική θέα προς τα βουνά της Ρούμελης και την Εύβοια. Κατάβαση προς τη λίμνη της Παλιοσουβάλας και, από δασικό δρόμο και μονοπάτι, κατάληξη στη Μενδενίτσα. ΩΠ 7, ΥΔ 750μ.

Δήλωση από: 12/4

Αρχηγός: Άλκης Τερτσέτης

28-29/4 Καλλιακούδα (2099μ.) – Β.Δ.1 & 2 ή 1 & 3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Ανιάδα. Ανάβαση από υπέροχο μονοπάτι στο καταφύγιο του ΕΟΣ Καρπενησίου. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο ή σε αντίσκηνα γύρω απ’ αυτό. ΩΠ 2,5, ΥΔ 400μ., ΒΔ 1.

Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή της Καλλιακούδας (2099μ.). Κατάβαση με δύο εναλλακτικές.
Α. Από τα ίδια στο καταφύγιο και στη συνέχεια από υπέροχο μονοπάτι στο Μεγάλο Χωριό. ΩΠ 7, ΒΔ 2.
Β. Κατεβαίνοντας από τη ΝΔ ράχη προς το Κοντιβιώτικο διάσελο και στη συνέχεια από πανοραμικό μονοπάτι προς το Μεγάλο Χωριό. Ω.Π 9, ΥΔ 700μ., ΒΔ 3.

Δήλωση από: 3/4

Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Μάκης Κακολύρης

29/4 Αρχαίο μονοπάτι Θηβών – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 για Θήβα. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Θηβών και στη συνέχεια μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών (ενημέρωση για την μάχη των Πλαταιών). Από εκεί πορεία προς το αρχαίο μονοπάτι των Θηβών με κατάληξη στα Βίλλια. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4–5, ΥΔ 400μ.

Δήλωση από: 19/4

Αρχηγοί: Τάσος Βάσσος, Σωτήρης Κόλλιας