ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

 

4-5/4 Λουτρά Υπάτης – Γουλινάς (1467μ.) – μονοπάτι Φαρμακίδων κάστρο  Υπάτης – Β.Δ. 1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Άνω Καλλιθέα Φθιώτιδας. Ανάβαση, μέσα από δρυοδάσος και κατόπιν ελατοδάσος, στον Γουλινά (1467μ.), με την πανοραμική θέα στα βουνά της Ρούμελης. Επιστροφή στην Άνω Καλλιθέα. ΩΠ 6, ΥΔ 750 μ. Προώθηση στα Λουτρά Υπάτης, όπου και η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Δυνατότητα για ιαματικά λουτρά.

Κυριακή: Από την Υπάτη και ακολουθώντας το μονοπάτι των Φαρμακίδων, επίσκεψη, διαδοχικά, στους δύο εντυπωσιακούς καταρράκτες του Ροδόκαλου. Κάστρο της Υπάτης και κατάληξη στην Υπάτη. ΩΠ 6, ΥΔ +700μ. -400. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση με προκαταβολή από: 9/3

Αρχηγοί: Διονύσης Κουκουλάς, Γιάννης Λυκοτραφίτης

3-5/4 Ορειβατικό σκι (Περιφέρειας): Εαρινή Τριλογία Ρούμελης (Παρνασσός, Βαρδούσια, Γκιώνα)

Παρασκευή: Παρνασσός. Αναχώρηση πολύ πρωί για Κελάρια. Ανάβαση στην κορυφή Τσάρκος (2415μ.) και κατάβαση της χαράδρας της Βελίτσας. Μια ομάδα θα ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή: ανάβαση στην κορυφή του Παρνασσού (Λιάκουρα,2456μ.) και κατάβαση στο Λύκερι. Το απόγευμα, αναχώρηση για Αθανάσιο Διάκο, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια ή σκηνές.

Σάββατο: Βαρδούσια. Ανάβαση από Προφήτη Ηλία στα καταφύγια και κατόπιν από τις Πόρτες στην κορυφή (Κόρακας, 2495μ.). Κατάβαση από το Ασανσέρ ή από τις Κοπρισιές (αναλόγως καιρικών συνθηκών, ποιότητας χιονιού και σύνθεσης ομάδων) στον Αθανάσιο Διάκο για τη διανυκτέρευση.

Κυριακή: Γκιώνα. Ανάβαση από Μνήματα, Βαθιά Λάκκα, διάσελο, κορυφή Πυραμίδα (2510μ.) Κατάβαση από το ΒΑ λούκι της Πυραμίδας στο διάσελο, ανάβαση στην κορυφή Πλατυβούνα (2317μ.) και κατάβαση από το βόρειο couloir της Πλατυβούνας στα Μνήματα. Επιστροφή στην Αθήνα.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξάρτυση διασχίσεων ορειβατικού σκι, καλή φυσική κατάσταση, ή επάρκεια στο σκι εκτός πίστας.

Δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και στις τρεις εκδηλώσεις.

Δήλωση με προκαταβολή από: 10/3

Αρχηγοί: Πάνος Χλωροκώστας, Σταύρος Μωραϊτίνης.

12/4 Μαίναλο: Αϊντίνης (1849μ.) – Β.Δ. 2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Καρδαρά Αρκαδίας. Ανάβαση από μονοπάτι προς Ροεινό, μέσα σε πανέμορφο ελατοδάσος, μέχρι το διάσελο, και κατόπιν στην κορυφή, με εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά της Πελοποννήσου. Επιστροφή από τα ίδια. Φαγητό σε ταβέρνα στην Κάψια και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6, ΥΔ 820μ.

Δήλωση συμμετοχής από: 1/4

Αρχηγός: Λεωνίδας Μαργέλης, Χρήστος Χρυσάφης

16-20/4 Πάσχα στη Χίο με τον ΠΟΑ – Β.Δ. 1

Μ. Πέμπτη: Αναχώρηση από Πειραιά με απογευματινό πλοίο για Χίο (άφιξη νωρίς το πρωί της επομένης).

Μ. Παρασκευή: Περιήγηση στο νότιο μέρος του νησιού, στα περίφημα μαστιχοχώρια. Επίσκεψη στα διατηρητέα και πολύ γραφικά χωριά Πυργί και Μεστά. Πορεία από τα Μεστά προς το χωριό Ολύμποι. ΩΠ 1, ΥΔ 100μ. Επίσκεψη στην πετρόκτιστη Βέσσα, καστροχώρι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στη Χώρα νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο. Το βράδυ, συμμετοχή στην περιφορά του Επιταφίου.

Μ. Σάββατο: Επίσκεψη στην εκπληκτική Νέα Μονή, μεσαιωνικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύεται από την UNESCO και κατόπιν περιήγηση στο γραφικό χωριό Αυγώνυμα. Στη συνέχεια, προώθηση στο αυθεντικό καστροχώρι του Ανάβατου, τον «Μυστρά» της Χίου και περιήγηση στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια του. Πορεία σε μονοπάτι μέχρι τη μονή των Αγίων Πατέρων και κατόπιν σε διατηρημένο λιθόστρωτο δρόμο, με κατάληξη στο παραλιακό Λιθί. Γεύμα στις γραφικές ψαροταβέρνες του και, νωρίς το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, όποιος επιθυμεί μπορεί να μεταβεί στον Βροντάδο για το γνωστό σε όλους έθιμο με τις ρουκέτες, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μετά την Ανάσταση. ΩΠ 4, ΥΔ 300μ.

Κυριακή Πάσχα: Προώθηση στο βόρειο μέρος του νησιού, στο χωριό Νέα Ποταμιά, και πορεία προς τον παλαιότερο, μη κατοικούμενο οικισμό της Παλιάς Ποταμιάς. Στη συνέχεια, πορεία από μονοπάτι προς τη Βολισσό, το μεγαλύτερο χωριό της ΒΔ Χίου, με το καλοδιατηρημένο βυζαντινό κάστρο. Συνέχιση της πορείας προς τη θάλασσα με κατάληξη στην παραλία Λιμνιά. ΩΠ3, ΥΔ -500μ.

Δευτέρα Διακαινησίμου: Περιήγηση στον περίφημο Κάμπο, την εύφορη πεδιάδα της Χίου, με τα γεμάτα εσπεριδοειδή περιβόλια και τα υπέροχα αρχοντικά. Κατόπιν, επίσκεψη στα Θυμιανά και την εκκλησία του Αγίου Ευστρατίου, γνωστή για τη χαρακτηριστική τοπική πέτρα με την οποία έχει κτιστεί. Προώθηση στο λιμάνι και επιστροφή με το πλοίο στον Πειραιά.

Σημείωση: Οι ώρες αναχωρήσεων θα ανακοινωθούν όταν οριστικοποιηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στο www.poa.gr, στο facebook, καθώς και από τη Γραμματεία του ΠΟΑ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 17/3

Αρχηγοί: Ιωάννα Πολύδερα, Χρήστος Χρυσάφης

26/4 Βόρεια Εύβοια: Διάσχιση στο Καντήλι – Β.Δ. 3

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Τρούπι Ευβοίας (225μ). Πορεία προς Καλή Πηγή και το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής (780μ.) μέχρι τη θέση Αγνάντι (1000μ.), με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, ανάβαση προς το Πέρασμα του Χρυσαετού και τη Στρουγγίτσα (1236μ.), την ψηλότερη κορυφή του όρους Καντήλι, με την περιμετρική θέα στο Αιγαίο, τον Ευβοϊκό, όλα τα βουνά της Εύβοιας (Δίρφυς, Ξεροβούνι, Ευβοϊκός Όλυμπος, Πυξαριάς, Κτυπάς, Ξηρόν Όρος, Τελέθριο) και την εντυπωσιακή ακτογραμμή του Βόρειου Ευβοϊκού. Συνέχιση της πορείας κατά μήκος της κορυφογραμμής προς διάσελο Δρακότουρλας–Κούβερλου και κατάβαση από μονοπάτι προς Ξυλαγκαθόρεμα, με κατάληξη στο χωριό Δαφνούσα (250μ). Επιστροφή στην Αθήνα με σύντομη στάση για φαγητό, εάν υπάρχει χρόνος. ΩΠ 7, ΥΔ 1000μ.

Δήλωση από: 20/4

Αρχηγός: Γιώργος Γραικός, Νίκη Παπασταθοπούλου