Σύρος - Πάσχα 2019

26-29/4 Πάσχα στη Σύρο με τον ΠΟΑ – Β.Δ. 1

Μ. Παρασκευή, 26/04: Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από όπου και η αναχώρηση για την όμορφη Σύρο, την αρχόντισσα των Κυκλάδων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ερμούπολη, πρωτεύουσα του νησιού. Για όσους το επιθυμούν, ανάβαση στην Άνω Σύρο και επίσκεψη στον Καθολικό Ναό που δεσπόζει στον λόφο. Πιο αργά το βράδυ θα συγκεντρωθούμε ώστε να παρακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων.

Μ. Σάββατο, 27/04: Μετά το πρωινό θα μας παραλάβει το πούλμαν για να μεταβούμε στον οικισμό Κάμπος από όπου θα ξεκινήσει η πρώτη πεζοπορική μας διαδρομή: Κάμπος- Γριά σπηλιά (του Αμερικάνου)- Γράμματα- Κάμπος. Ο χώρος των Γραμμάτων είναι αρχαιολογικός χώρος καθώς περιλαμβάνει χαραγμένες στους βράχους επιγραφές ναυτικών από την αρχαιότητα μέχρι και τους χρόνους του Βυζαντίου. Στα Γράμματα θα επισκεφτούμε και τον «Καθρέφτη» που είναι ένα απότομο κόψιμο του βουνού πάνω από τη θάλασσα, εντυπωσιακό και με πολύ ωραία θέα. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε στους Αναστάσιμους εορτασμούς, ενώ θα ακολουθήσει το καθιερωμένο παραδοσιακό γεύμα (συμμετοχή για όσους το επιθυμούν και με σχετική δήλωση στη Γραμματεία). Μήκος διαδρομής: 6,38 χλμ. Υ.Δ.: Ανάβαση: 342 μ., Κατάβαση 342 μ. Ώρες πορείας: 4. Β.Δ.: 1.

Κυριακή του Πάσχα 28/04: Συγκέντρωση της ομάδας την ώρα που θα καθοριστεί ώστε να γίνει η δεύτερη πεζοπορική διαδρομή της εξόρμησής μας, Παπούρι- Βαρβαρούσα-Κίνι. Με πούλμαν θα μεταβούμε στο Παπούρι, ή αλλιώς Μύτακα και μέσα από μία όμορφη, ήπιας δυσκολίας διαδρομή θα περάσουμε από την Βαρβαρούσα και θα καταλήξουμε στο γραφικό Κίνι, όπου έχει κανονιστεί και το Πασχαλινό μας γεύμα σε όμορφη παραθαλάσσια ταβέρνα (συμμετοχή για όσους το επιθυμούν και με σχετική δήλωση στη Γραμματεία). Μήκος διαδρομής 6,9 χλμ, Υ.Δ.: Ανάβαση: 259 μ., Κατάβαση 545 μ. Ώρες πορείας: 4. Β.Δ.: 1.

Δευτέρα 29/04: Μετά το πρωινό και αφού έχουμε οργανώσει την αποχώρησή μας από το ξενοδοχείο θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στην Ερμούπολη και κυρίως την Άνω Χώρα για να πάρουμε μια τελευταία γεύση από Σύρο προτού αναχωρήσουμε το απόγευμα.