ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

14/1 Κοπή Πίτας: Παρνασσός – Γεροντόβραχος (2367μ.) – Β.Δ.1 & 5

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, στα Κελλάρια.
Πεζοπορική ομάδα: Πορεία προς το καταφύγιο Δέφνερ και κατάβαση από δασωμένο μονοπάτι προς Λιβάδι Αράχωβας. Ώρες πορείας: 4. ΒΔ: 1 ή 5 (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες).
Εξοπλισμός: Γκέτες, μπατόν.
Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση στον Γεροντόβραχο (2367μ.) και επιστροφή από τα ίδια στα Κελλάρια. Ώρες πορείας: 4. ΥΔ: 700μ. ΒΔ: 5. Προώθηση στο Λιβάδι Αράχωβας.
Εξοπλισμός: Κραμπόν, πιολέ.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε ταβέρνα στο Λιβάδι Αράχωβας και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση από: 8/1

Αρχηγός: Δ.Σ.

20-21/1 Καμβούνια Όρη (1615μ.) – Β.Δ.1 ή 5

Σάββατο: Αναχώρηση στις 06:30 για Δεσκάτη Γρεβενών. Ανάβαση από μονοπάτι μέσα σε ελατόδασος μέχρι το καταφύγιο, όπου και η διανυκτέρευση. Ώρες πορείας: 3. ΥΔ: 550μ.
Κυριακή: Από το καταφύγιο, ανάβαση στην κορυφή Βουνάσα (1615μ.) και, στη συνέχεια, από μονοπάτι με καταπληκτική θέα στην κοιλάδα του Αλιάκμονα και τις τεχνητές λίμνες του, κατάβαση στο χωριό Ελάτη. Προώθηση στο χωριό Μικροβάλτος και επίσκεψη στο μοναδικό γεωπάρκο των Μπουχαρίων. Φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα. Ώρες πορείας:4. ΥΔ: 200μ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 11/1

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

21/1 Κατάβαση φαραγγιού Μεγάλου Ρέματος Β΄ – κοπή πίτας – canyoning 2-3-II

Κυριακή: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στο όρος Κνημίδα (Άγ. Κωνσταντίνος Φθιώτιδας). Κατάβαση του φαραγγιού του Μεγάλου Ρέματος, ενός από τα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας, με πανέμορφους σχηματισμούς και τη χαρακτηριστική αψίδα μέσα στο φαράγγι. Κατά τη διάσχισή του θα απολαύσουμε διαδοχικές τεχνικές καταβάσεις, κολύμπι, άλματα, φυσικές τσουλήθρες. Ώρες κατάβασης: 4. Σε μια προσπάθεια σύνδεσης της παράδοσης με το περιβάλλον, θα πραγματοποιηθεί κοπή πίτας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Στοιχειώδης φυσική κατάσταση, γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning και στολή neoprene. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 15/1

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

28/1 Σαϊτάς (1812μ.) – Β.Δ.1 ή 5

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για κοιλάδα Φενεού – διάσελο Λυκουριών. Ανάβαση από δασικό δρόμο και μονοπάτι στην κορυφή Σαϊτάς (1812μ.) Επιστροφή από τα ίδια. Ώρες πορείας: 5. ΥΔ: 700μ. ΒΔ: 1 ή 5 (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες).

Δήλωση από: 22/1

Αρχηγός: Ιωάννα Πολύδερα

31/1 Ταξίδι του ΠΟΑ με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο

Τετάρτη 20:00 – Προβολή ψηφιακών φωτογραφιών – παρουσίαση Νίκος Τόδουλος

Αναμφίβολα ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια στον κόσμο 9.289χλμ., όνειρο πολλών ταξιδευτών.  Η μεγάλη σιβηρική διαδρομή, η μακρύτερη συνεχόμενη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου, που συνδέει την Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ.