ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

 

2/6 70 χρόνια ΠΟΑ: Κιθαιρώνας – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 για το καταφύγιο Κιθαιρώνα «Τσάκος» (1100μ.). Πορεία σε όμορφο μονοπάτι μέχρι την πρώτη κορυφή (Τάρταρης, 1385μ.), με εκπληκτική θέα προς τον κόλπο των Αιγοσθένων και τα βουνά της Κορινθίας. Προαιρετική διάσχιση της κορυφογραμμής μέχρι την ψηλότερη κορυφή (Κιθαιρώνας, 1409μ.). Επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο, όπου θα ακολουθήσει εορτασμός για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΠΟΑ, με ομιλίες, χαιρετισμούς και φαγητό. ΩΠ: 2 ή 4. ΥΔ: μικρή.

Δήλωση από: 20/5

9/6 Φαράγγι Νηλέα (rivertrekking) – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Χαλκίδα – Αγία Άννα. Κατάβαση από το μονοπάτι που είναι χαραγμένο στα τοιχώματα του φαραγγιού μέχρι την κοίτη του Νηλέα, με την επιβλητική βράχινη είσοδο. Ανηφορική διάσχιση του ποταμού σε μήκος 2χλμ. συντροφιά με το τραγούδι των νεοσσών γερακιών και το κελάρισμα του κρυστάλλινου νερού, κολυμπώντας κατά διαστήματα σε διάφανες βάθρες. Επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ: 5. Γεύμα στην παραλία της Αγκάλης στην Αγία Αννα και επιστροφή στην Αθήνα.

Εξοπλισμός: Μαγιό και δεύτερα παπούτσια.

Δήλωση από: 29/5

Αρχηγοί: Λεωνίδας Μαργέλης, Χρήστος Χρυσάφης

15-17/6 Αγίου Πνεύματος: Άγραφα – Φαράγγι Τρύπας – Ασπρόρεμα – Ντεληδήμι – Β.Δ. 1 ή 3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 06.00γιατη γέφυρα Καρβασαρά στην κοιλάδα του Αγραφιώτη. Πορεία μέσα στο ποτάμι μέχρι την εντυπωσιακή τοποθεσία της Τρύπας, ένα δεύτερο Πάντα Βρέχει (στο σημείο αυτό ίσως χρειαστεί να κολυμπήσουμε). Έξοδος στη διασταύρωση των Αγράφων για αλλαγή ρούχων και συνέχιση της πορείας από μονοπάτι προς τα Επινιανά. Διανυκτέρευση σε ξενώνα ή σκηνές. ΩΠ: 6. ΥΔ: 200μ. ΒΔ: 1.

Κυριακή: Πορεία προς Ασπρόρεμα, σε ένα από τα ελάχιστα απομείναντα παραδοσιακά μονοπάτια των Αγράφων. Διανυκτέρευση στη στάνη της κυρά Ζαρκαδούλας σε σκηνές που θα μεταφερθούν με αγροτικό. ΩΠ: 5. ΥΔ: 100μ. ΒΔ: 1.

Δευτέρα: Ανάβαση από υπέροχο μονοπάτι στο Ντεληδήμι και κατάβαση προς το Τροβάτο. ΩΠ: 7. ΥΔ: 1100μ. ΒΔ: 3.

Δήλωση με προκαταβολή από: 29/5

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

16-17/6 Canyoning: Καρπενήσι – φαράγγια Ροσκάς και Μαύρης Σπηλιάς – canyoning 3.3.ΙΙ

Ένα γεμάτο πρόγραμμα στη μαγευτική Ευρυτανία, με καταβάσεις σε δυο από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας. Η Ροσκά και η Μαύρη Σπηλιά έχουν καταπράσινη πυκνή βλάστηση, υπέροχα χρώματα, υδάτινες κουρτίνες, στενά τμήματα, λίμνες με κρυστάλλινα νερά και φυσικές τσουλήθρες που μας προδιαθέτουν για παιχνίδι. Η εξόρμηση περιλαμβάνει επίσκεψη σε ένα από τα ξακουστά αξιοθέατα της Ευρυτανίας, το Πάντα Βρέχει, με διάσχιση τμήματος του Κρικελοπόταμου (rivertrekking).

Βαθμός δυσκολίας: Μικρής / μέτριας δυσκολίας.

Διάρκεια καταβάσεων:
Φαράγγι Μαύρης Σπηλιάς: 3 ώρες συν πεζοπορία 20’.
Φαράγγι Ροσκάς: 4 ώρες, επιστροφή από το Πάντα Βρέχει (rivertrekking): 45’.

Διαμονή σε δωμάτια στο Μεγάλο Χωριό ή, ιδανικά λόγω απόστασης από το φαράγγια, στη Ροσκά σε σκηνές (στην τελευταία περίπτωση, απαραίτητος ο κατασκηνωτικός εξοπλισμός).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Μετακινήσεις: Με ιδιωτικά μέσα.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 6/6

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Έφη Καλαμπούκα, Κωνσταντίνος Κοτσώρης

22-23/6 Πόρος – Μέθανα Β.Δ. 1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Γαλατά Αργολίδας και μετάβαση με πλοιάριο στην πανέμορφη πόλη του Πόρου. Πορεία από σε δασικούς δρόμους και μονοπάτι μέχρι το ιερό του Ποσειδώνα, με καταπληκτική θέα σε όλο τον Αργοσαρωνικό. Στη συνέχεια διάσχιση της κορυφογραμμής του νησιού με κατάληξη στην πόλη του Πόρου. Φαγητό στο γραφικό λιμανάκι και προώθηση στην πόλη των Μεθάνων, όπου και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. ΩΠ: 5. ΥΔ: 300.

Κυριακή: Προώθηση στο χωριό Μακρύλογγος (Άνω Μούσκα) και πορεία από μονοπάτι μέχρι την κορυφή του ηφαιστείου Μεθάνων. Κατάβαση από το ηφαίστειο και πορεία σε μονοπάτι μέχρι τον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Νικολάου. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ: 4. ΥΔ: +400, -700.

Δήλωση με προκαταβολή από: 5/6

Αρχηγοί: Ιωάννα Πολύδερα, Χρήστος Χρυσάφης

29-30/6 Βαρδούσια - Πάνω Ψηλό  Β.Δ. 2-3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 08:00 για Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας. Ανάβαση από μονοπάτι στο καταφύγιο του ΠΟΑ στη θέση Μετερίζια, όπου και η διανυκτέρευση. ΩΠ: 3.ΥΔ: 1000μ. ΒΔ: 2.

Κυριακή: Κατάβαση μέχρι το ρέμα Ραϊλή (ΥΔ: -250μ.) και, στη συνέχεια, τραβερσάροντας στα ριζά της Αλογόραχης, προώθηση στη Μουσουνιτσιώτικη Διασέλα και ανάβαση στο Πάνω Ψηλό (ΥΔ: +410μ.). Κατάβαση στα Αρτοτινά Λιβάδια και κατόπιν στην Αρτοτίνα (ΥΔ: -1150, +100).ΩΠ: 8. ΒΔ: 3.

Δήλωση από: 12/6

Αρχηγοί: Αντώνης Παπάδης, Νίκη Παπασταθοπούλου