ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

 

5-8/6 Αγίου Πνεύματος: Πεζοπορία στον Σμόλικα – Μονή Στομίου – Β.Δ. 1, 2 & 3

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για Κόνιτσα, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια ή σκηνές.

Σάββατο: Προώθηση στο χωριό Πουρνιά και πορεία από μονοπάτι μέχρι την κορυφή Κλέφτης (1847μ.). Επιστροφή από τα ίδια και προώθηση στην Κόνιτσα για τη διανυκτέρευση. ΩΠ6, ΥΔ 800μ., ΒΔ 2.

Κυριακή: Προώθηση στο χωριό Αγ. Παρασκευή (Κεράσοβο) και ανάβαση από θαυμάσιο μονοπάτι μέχρι τη Δρακόλιμνη. Επιστροφή από τα ίδια και προώθηση στην Κόνιτσα για τη διανυκτέρευση. ΩΠ 6, ΥΔ 1200μ., ΒΔ 3.

Δευτέρα: Από το περίφημο τοξωτό γεφύρι της Κόνιτσας, ανάβαση, από δρόμο και μονοπάτι παράλληλα με τον ποταμό Αώο, στην επιβλητική μονή Στομίου. Επιστροφή από τα ίδια στην Κόνιτσα, φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4, ΥΔ 400μ., ΒΔ 1.

Δήλωση με προκαταβολή από: 5/5

Αρχηγός: Ιωάννα Πολύδερα

5-8/6 Αγίου Πνεύματος: Σμόλικας – Μονή Στομίου – Β.Δ. 1 & 4

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για Κόνιτσα, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια ή σκηνές.

Σάββατο: Προώθηση στο χωριό Πουρνιά και πορεία από μονοπάτι μέχρι την κορυφή Κλέφτης (1847μ.). Κατόπιν, πορεία στην κορυφογραμμή της Νταλιόπολης και της Μισορράχης, με κατάληξη στη Δρακόλιμνη, όπου και η διανυκτέρευση σε σκηνές. ΩΠ 10, ΥΔ 1200μ., ΒΔ 4.

Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή Γέρος του Σμόλικα (2631μ.) και κατάβαση, μέσα από την εντυπωσιακή χαράδρα του Βαθύλακκου, στην Αγ. Παρασκευή. Προώθηση στην Κόνιτσα για τη διανυκτέρευση. ΩΠ 7, ΥΔ +400μ., – 1600μ., ΒΔ 4.

Δευτέρα: Από το περίφημο τοξωτό γεφύρι της Κόνιτσας, ανάβαση, από δρόμο και μονοπάτι παράλληλα με τον ποταμό Αώο, στην επιβλητική μονή Στομίου. Επιστροφή από τα ίδια στην Κόνιτσα. ΩΠ 4, ΥΔ 400μ., ΒΔ 1. Όσοι επιθυμούν και διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορούν να επιχειρήσουν την καλύτερη via ferrata της χώρας μας, που καταλήγει στο γεφύρι της Κόνιτσας. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Εξοπλισμός: Κατασκηνωτικό υλικό (μεταφέρεται από τους συμμετέχοντες). Για τη via ferrata (προαιρετικός): σετ via ferrata, κράνος, ζώνη.

Δήλωση με προκαταβολή από: 5/5

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

7-8/6 Αγίου Πνεύματος: Canyoning: Όλυμπος, φαράγγι Ορλιά – Κίσσαβος, φαράγγι Καλυψούς – canyoning 3.3.ΙΙ

Μια εκπληκτική διήμερη απόδραση (Κυριακή – Δευτέρα) στην περιοχή του Ολύμπου, για να διασχίσουμε δυο φαράγγια με μοναδική ομορφιά και μεγάλη επισκεψιμότητα. Τα διάφανα νερά, οι φυσικές τσουλήθρες και η πυκνή βλάστησή τους δημιουργούν έναν επίγειο παράδεισο.

Φαράγγι Ορλιά, Β΄τμήμα. Διάρκεια κατάβασης: 5 ώρες.
ΒΔ: Μικρής δυσκολίας (3.3.II).

Φαράγγι Καλυψούς. Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών.

Μετακίνηση: Με ιδιωτικά μέσα. Διαμονή: Σε δωμάτια ή σκηνές.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης. Κατασκηνωτικό υλικό σε περίπτωση διαμονής σε σκηνές.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 21/5

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Έφη Καλαμπούκα, Κωνσταντίνος Κοτσώρης

14/6 Σοφικό – Τζαλίκα (780μ.) – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 για Σοφικό Κορινθίας – κατασκήνωση Ράντζο. Κυκλική πορεία σε πευκόφυτα μονοπάτια μέχρι τις κορυφές Κεραίες και Τζαλίκα (780μ.), με υπέροχη θέα στον Αργοσαρωνικό, και επιστροφή από τα ίδια στο Ράντζο. Προώθηση στον Κόρφο για μπάνιο και φαγητό. ΩΠ 4, ΥΔ 300μ., ΒΔ 1.

Δήλωση από: 3/6

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας

12-14/6 Συνάντηση σηματοδότησης Λαζορέματος Γκιώνας

Παρασκευή-Κυριακή: Κάλεσμα σε όλα τα μέλη μας για εθελοντική εργασία με σκοπό την επαναχάραξη, τον καθαρισμό και τη σηματοδότηση του μονοπατιού Συκιά – Βαθιά Λάκκα.

Δήλωση από: 26/5

Συντονίστρια: Νίκη Παπασταθοπούλου

19-21/6 Πάντα Βρέχει – Β.Δ. 1

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για Δομνίστα Ευρυτανίας, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια ή σκηνές.

Σάββατο: Από τη γέφυρα του Κρικελοπόταμου, πορεία μέσα στο ποτάμι μέχρι τη Ροσκά, όπου και η διανυκτέρευση σε σκηνές, που θα μεταφερθούν με αγροτικό. ΩΠ 7, ΥΔ 200μ.

Κυριακή: Κατάβαση του Κρικελοπόταμου μέχρι το εντυπωσιακό Πάντα Βρέχει και κατόπιν μέχρι τη γέφυρα Μπακογιάννη. Προώθηση στο Μεγάλο Χωριό για φαγητό. ΩΠ 5, ΥΔ ασήμαντη.

Εξοπλισμός: Κατασκηνωτικό υλικό, δεύτερα παπούτσια για τη διάσχιση στο ποτάμι.

Δήλωση με προκαταβολή από: 27/5

Αρχηγός: Λάζαρος Κουλπούζης

19-21/6 Πάντα Βρέχει – Πλατανάκι (1720μ.) – Β.Δ. 1 & 3

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για Δομνίστα Ευρυτανίας, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια και σκηνές.

Σάββατο: Πορεία από το παλιό μονοπάτι μέχρι τη Σκοπιά και, κατόπιν, από παλιά πετρόχτιστα μονοπάτια, μέχρι τη Ροσκά. ΩΠ 8, ΥΔ 1300μ., ΒΔ 3. Προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Πλατανάκι (1720μ.) με την πανοραμική θέα και επιστροφή από τα ίδια στη Ροσκά για τη διανυκτέρευση σε σκηνές, που θα μεταφερθούν με αγροτικό. ΩΠ 4, ΥΔ 750μ., ΒΔ 3.

Κυριακή: Κατάβαση του Κρικελοπόταμου μέχρι το εντυπωσιακό Πάντα Βρέχει και κατόπιν μέχρι τη γέφυρα της Κοντίβας. Ανάβαση από το παλιό μονοπάτι μέχρι τον εγκαταλελειμμένο οικισμό και, στη συνέχεια, περνώντας από τρία διάσελα της Καλιακούδας, κατάληξη στο Μεγάλο Χωριό για το φαγητό. ΩΠ 9, ΥΔ 1200μ., ΒΔ 3.

Εξοπλισμός: Κατασκηνωτικό υλικό, δεύτερα παπούτσια για τη διάσχιση στο ποτάμι.

Δήλωση με προκαταβολή από: 27/5

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

27/6 Canyoning: Χελμός: Καταρράκτης Υδάτων Στυγός – canyoning 6.4.IV

Μια σαββατιάτικη εξόρμηση στον εντυπωσιακό καταρράκτη της Στυγός, που πρωταγωνιστεί στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Έχει ύψος 200μ.και είναι σπασμένος σε 6 αλλαγές στον αέρα. Μια πραγματική πρόκληση!

Διάρκεια κατάβασης: 5 ώρες (συν πεζοπορία 50΄ για την επιστροφή από την έξοδο). ΒΔ: Πολύ δύσκολο (6.4.IV). Προϋποθέσεις συμμετοχής: Προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιού, πολύ καλή φυσική κατάσταση, πολύ καλή γνώση χειρισμού των σχοινιών.

Μετακινήσεις: Με ιδιωτικά μέσα.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 17/6

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Έφη Καλαμπούκα, Κωνσταντίνος Κοτσώρης

28/6 Στρόπωνες – Χιλιαδού – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 για Στρόπωνες Εύβοιας. Κατάβαση προς τη ρεματιά, είσοδος στο φαράγγι των Στροπώνων και πορεία παράλληλα με τη φυσική ροή του ποταμού Στροπωνιάτη, σε μια διαδρομή γεμάτη τρεχούμενα νερά, πλατάνια και άλλα ψηλά δέντρα που θα μας προσφέρουν φυσική σκιά. Η πορεία οδηγεί πότε στη δεξιά και πότε στην αριστερή όχθη του ποταμού. Κατάληξη στην όμορφη παραλία της Χιλιαδούς για ένα απολαυστικό μπάνιο. Φαγητό στις ταβέρνες της παραλίας και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4, ΥΔ -320μ.

Δήλωση από: 17/6

Αρχηγοί: Λάζαρος Κουλπούζης, Πηνελόπη Παρασκευοπούλου