ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

 

29/2 – 2/3 Καθαρή Δευτέρα στη Σκύρο με τον ΠΟΑ – Β.Δ. 1

Μια εξαιρετική ευκαιρία να ζήσουμε το μοναδικό καρναβάλι της πανέμορφης και γραφικής Σκύρου, με τους παραδοσιακούς Γέρους και τις Κορέλες, τα σατυρικά τραγούδια και δρώμενα, τα κουδούνια που ακούγονται στα στενά της Χώρας, όλα αυτά τα έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στη λατρεία του Πάνα αλλά και τις αρχαίες διονυσιακές γιορτές.

Σάββατο: Αναχώρηση το πρωί για Κύμη και μετάβαση με πλοίο στη Σκύρο (οι ακριβείς ώρες αναχωρήσεων θα ανακοινωθούν όταν οριστικοποιηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του τριημέρου). Προώθηση με πούλμαν από το λιμάνι για δείπνο και διανυκτέρευση. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο νησί.

Κυριακή: Χώρα – Αναβάλσα – Άγιος Μέρωνας – Παναγία Λυμπιανή. Προώθηση στη Χώρα και κυκλική πορεία μέσα από όμορφο πευκόφυτο πεδίο με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως ιστορικά ξωκλήσια και πέτρινα γεφύρια. Κατάληξη στην Παναγία την Λυμπιανή, επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. ΩΠ 5, ΥΔ +500μ., -460μ.

Καθαρή Δευτέρα: Το πρωί θα απολαύσουμε το παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι που στήνεται στην κεντρική πλατεία της Χώρας, με τους Σκυριανούς να φορούν τις πλουμιστές παραδοσιακές φορεσιές τους. Το μεσημέρι,προώθηση στο λιμάνι της Σκύρου, μετάβαση με το πλοίο στην Κύμη και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από: 28/1

Αρχηγοί: Ιωάννα Πολύδερα, Χρήστος Χρυσάφης

1-2/3 Καθαρή Δευτέρα: Canyoning: Φαράγγια Πανοράματος και Λαγκάδας Μέλπειας Μεσσηνίας – canyoning 3.1.ΙΙ & 3.2.ΙΙ

Ιδανική εξόρμηση για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας συνδυάζοντας την κατάβαση φαραγγιών με την εορταστική ατμόσφαιρα στην περιοχή με κούλουμα και την παραδοσιακή λαγάνα.

Φαράγγι Πανόραμα: Ένα φαράγγι κυρίως άνυδρο, με καθετότητα, αλλεπάλληλες καταβάσεις και απίστευτη θέα στον μεσσηνιακό κάμπο.ΒΔ: Εύκολο (3-1-ΙΙ). Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες. Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών.

Φαράγγι Λαγκάδας, Μέλπεια: Ανοικτό φαράγγι με παρουσία υγρού στοιχείου και βλάστηση στις όχθες του. Το φαράγγι καταλήγει σε δυο συνεχόμενες λίμνες 5 και 8 μέτρων, ιδανικές για άλματα. ΒΔ: Εύκολο (3-2-ΙΙ). Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης. Κατασκηνωτικό υλικό σε περίπτωση διαμονής σε σκηνές.

Μετακίνηση: Με ιδιωτικά μέσα στην περιοχή Μέλπειας Μεσσηνίας. Διαμονή: Σε δωμάτια ή σκηνές.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 20/2

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Έφη Καλαμπούκα, Κωνσταντίνος Κοτσώρης.

8/3 Ελικώνας – Β.Δ. 2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για την Αγία Άννα «των Ελάτων». (700μ.). Πορεία σε δασικό δρόμο και κατόπιν σε καλογραμμένο μονοπάτι μέσα σε πυκνό ελατοδάσος προς χώρο εγκαταλελειμμένων ορυχείων βωξίτη και, στη συνέχεια, σε βραχώδες πεδίο μέχρι την υψηλότερη κορυφή του Ελικώνα, την Παλιοβούνα (1748μ.), με πανοραμική θέα στην πεδιάδα της Κωπαΐδας, τον Κορινθιακό Κόλπο, καθώς και τον Παρνασσό. Κατάβαση προς ΒΔ και κατάληξη σε ένα από τα ομορφότερα ορεινά τοπία της Στερεάς Ελλάδας, το οροπέδιο Αρβανίτσα (950μ.). Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6-7,ΥΔ +1050μ./-700μ.

Δήλωση συμμετοχής από: 27/2

Αρχηγός: Λάζαρος Κουλπούζης, Διονύσης Κουκουλάς

11/3 Προβολή: Αυστριακές και Ελβετικές Άλπεις με τον ΠΟΑ

Τετάρτη 19:30 – Προβολή ψηφιακών φωτογραφιών από τις εξορμήσεις του ΠΟΑ το καλοκαίρι του 2019 στις Άλπεις.
Προβολή – παρουσίαση: Γιάννης Δημητράκης

15/3 Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Μονή Μεγάλου Σπηλαίου – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Πορεία από τον Ξηρόκαμπο (1600μ.) μέσα σε πυκνό ελατοδάσος και κατόπιν από διάσελο με όμορφη θέα στην κοιλάδα του Βουραϊκού, διάσχιση όμορφης ρεματιάς και, περνώντας κάτω από την ορθοπλαγιά του Μεγάλου Σπηλαίου και τον τόπο θυσίας των μοναχών, κατάληξη στο Μέγα Σπήλαιο. ΩΠ 4- 5, ΥΔ -700μ.

Δήλωση συμμετοχής από: 5/3

Αρχηγός: Αντώνης Παπάδης

15/3 Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Νεραϊδόραχη – Β.Δ. Χ2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Ανάβαση μέχρι το εγκαταλελειμμένο ορειβατικό καταφύγιο στη θέση Πουλιού Βρύση (2000μ.) και κατόπιν στο διάσελο μεταξύ Αυγού και Νεραϊδόραχης (2100μ.). Στη συνέχεια, ανάβαση προς την κορυφογραμμή που οδηγεί στην κορυφή Νεραϊδόραχη (2340μ.), τη δεύτερη σε υψόμετρο κορυφή του Χελμού, όπου βρίσκεται το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Αρίσταρχος.Ανάλογα την ποιότητα του χιονιού, επιστροφή από τα ίδια ή από εναλλακτική διαδρομή. ΩΠ 5, ΥΔ 650μ.

Δήλωση συμμετοχής από: 5/3

Αρχηγός: Νίκη Παπασταθοπούλου

18/3 Βιβλιοπαρουσίαση: Στο δρόμο για την Πυθία

Τετάρτη 19:30 – Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Σταμέλλου «Στο δρόμο για την Πυθία: Άγραφα – Καρπενήσι – Δελφοί, το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4».

21-22/3 Πάρνωνας: Βαμβακού – καταφύγιο – Μεγάλη Τούρλα (1935μ.) – Μονή Μαλεβής – Β.Δ. 1/Χ1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 08:00 για Βαμβακού Λακωνίας. Πορεία από μονοπάτι μέσα σε δάση με μαυρόπευκα μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης, όπου και η διανυκτέρευση. ΩΠ 2, ΥΔ 450μ., ΒΔ 1.

Κυριακή: Πορεία προς την κορυφή του Πάρνωνα Μεγάλη Τούρλα (1935μ.) και, στη συνέχεια, από μονοπάτι, κατάληξη στη Μονή Μαλεβής. ΩΠ 6, ΥΔ 500μ., ΒΔ Χ1. Φαγητό στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας και επιστροφή στην Αθήνα.

Εξοπλισμός: Κραμπόν και πιολέ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 4/3

Αρχηγός: Μάκης Κακολύρης

28/3 Ακροκόρινθος – Πεντεσκούφι – Β.Δ. 1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 08:00 για Αρχαία Κόρινθο – Κρήνη του Χατζή-Μουσταφά. Ανάβαση από μονοπάτι στην ακρόπολη, το κάστρο του Ακροκορίνθου 580μ. Περιήγηση και ξενάγηση στον χώρο και κατόπιν πορεία προς το Καστέλλο Πεντεσκούφι. Επιστροφή στον Ακροκόρινθο και προώθηση στην Αρχαία Κόρινθο ή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης για  φαγητό. ΩΠ 5, ΥΔ 500μ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 18/3

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας

29/3 Canyoning: Καταρράκτης Πράσινος – canyoning 5.2.ΙΙΙ

Ο επιβλητικός αυτός καταρράκτης, που είναι ορατός από την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, με την απίστευτη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και συνολικό ύψος 140μ., θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη στην κυριακάτικη αυτή εξόρμηση.

Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες (συν πεζοπορία 20΄ με ελαφρά κατηφορική κλίση για την προσέγγιση στην είσοδο του φαραγγιού και 20΄ για την επιστροφή). ΒΔ: Δύσκολο (5.2.ΙΙΙ).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιού, καλή φυσική κατάσταση, καλή γνώση χειρισμού των σχοινιών.

Μετακίνηση: Με ιδιωτικά μέσα στην περιοχή Ροδίνη Αχαΐας.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 19/3

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Έφη Καλαμπούκα, Κωνσταντίνος Κοτσώρης.