ΜΑΪΟΣ 2017

Παρ.-Δευτ. 28/4 – 2/5  Κρήτη: Πρωτομαγιά στα φαράγγια του Ρεθύμνου – Β.Δ.1

Παρασκευή: Αναχώρηση με το βράδινο πλοίο από Πειραιά για Σούδα.

Σαββάτο: Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. Μετάβαση με το πούλμαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο κάστρο της Απτέρας. Περιήγηση στον χώρο και αναχώρηση μέσω Μουρνιών για το χωριό Κατωχώρι. Από εκεί πορεία στο φαράγγι του Δίκταμου.

Ώρες πορείας: 5. ΥΔ: 400μ. ΒΔ: 1.

Μετά το τέλος της πορείας μετάβαση στη παραλία Κυανή Ακτή για φαγητό και μπάνιο και κατόπιν στο Ρέθυμνο για τη διανυκτέρευση.

Κυριακή: Μετάβαση στο Κουρταλιώτικο φαράγγι. Κατάβαση των 262 σκαλοπατιών για την είσοδο στο φαράγγι κοντά στους καταρράκτες – πηγές και κατόπιν πορεία μέσα στο ποτάμι. Ώρες πορείας: 3. ΒΔ: 1+.

Στη συνέχεια μετάβαση στη Μονή Πρεβέλης για επίσκεψη και μπάνιο στην παραλία Πρέβελης με το φοινικόδασος. Το μεσημέρι μετάβαση στο παράλιο χωριό Πλακιάς και φαγητό στο χωριό Μαριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ρέθυμνο.

Δευτέρα: Μετάβαση στο χωριό Βελονάδο και πορεία στο πρώτο φαράγγι.

 Ώρες πορείας: 2. ΒΔ: 1.

Κατόπιν, πορεία στον δημόσιο δρόμο και είσοδος στο δεύτερο φαράγγι, έξω από το χωριό Βιλανδρέδο, με κατάληξη στην Αργυρούπολη. Φαγητό στις ταβέρνες με τα τρεχούμενα νερά και αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ρέθυμνο.

Τρίτη: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μετάβαση για επίσκεψη στο φρούριο της Φορτέτζα και στη συνέχεια στο χωριό Αρμένοι με τους 200 υστερομινωικούς τάφους. Επιστροφή προς το Ρέθυμνο για το χωριό Χρωμοναστήρι. Εκεί πορεία στο φαράγγι των Μύλων μέχρι το χωριό Ξηρό.

 Ώρες πορείας: 2. ΒΔ: 1.

Στη συνέχεια προώθηση στο χωριό Πατσός για χαλαρή πορεία στο ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στο σπήλαιο του Αγ. Αντωνίου. Φαγητό δίπλα στο φαράγγι και αναχώρηση για το λιμάνι της Σούδας. Άφιξη στον Πειραιά τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Δήλωση με προκαταβολή από: 22/3

Αρχηγός/οί : Βαρβάρα Βλαβιανού

5/5 – 7/5  Τζουμέρκα: Καταφύγιο Μελισσουργών (1023μ.) – Αυτί (1720μ.) –Κριάκουρας (2150μ.) – Σταυρός – Μελισσουργοί – Β.Δ.3

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Τζουμέρκα – καταφύγιο Μελισσουργών. Άφιξη αργά το βράδυ..

Σαββάτο: Ανάβαση στην κορυφή Κριάκουρας (2150μ.) μέσω του αυχένα Αυτί (1720μ.) και της κορυφής Τούρλα (1920μ.). Επιστροφή μέσω της θέσης Σταυρός (1400μ.) στο καταφύγιο. Ώρες πορείας: 10-12. ΒΔ: 4. Υ.Δ: 1100μ.

Κυριακή: Μετάβαση στο χωριό Καλαρρύτες (1120μ.) και πεζοπορία στα μονοπάτια Καλαρρύτες – γέφυρι Κουιάσας (780μ.) – θέση Πουλιάνα (1210μ.) – Συρράκο (1150μ.) – Καλαρρύτες. Φαγητό στους Καλαρρύτες και επιστροφή στην Αθήνα.

Ώρες πορείας: 5. ΒΔ: 3. ΥΔ: 350μ.

Αρχηγός/οί : Βασίλης Στεργίου, Νίκος Τόδουλος

Δήλωση με προκαταβολή από: 17/4

7/5  Βόρεια Εύβοια: Φαράγγι Λυκοσανίδας – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για βόρεια Εύβοια – δασικό χωριό Παπάδες. Από εκεί κυκλική πορεία μέσα στο εκπληκτικό φαράγγι της Λυκοσανίδας σε κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση.

 Ώρες πορείας: 4–5. ΒΔ: 1.

Αρχηγός/οί : Βλαβιανού Βαρβάρα

Δήλωση από: 27/4

12/5 – 14/5  Πεζοπορία στη Λίμνη Πλαστήρα – Β.Δ.1

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για λίμνη Πλαστήρα – Καλύβια Πεζούλας, όπου και όλες οι διανυκτερεύσεις σε δωμάτια ή αντίσκηνα.

Σαββάτο: Προώθηση στο διάσελο του Αγ. Νικολάου και ενσωμάτωση με την ορειβατική ομάδα. Από εκεί, πορεία πάνω στην παλιά μουλαρόστρατα μέχρι την καμάρα Ανθοχωρίου κι ένα πέτρινο γεφύρι σε τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς. Στη συνέχεια, από δασικό δρόμο, κατάληξη στο χωριό Κερασιά. Προώθηση στα Καλύβια Πεζούλας για περιήγηση στη λίμνη.

Ώρες πορείας: 3. ΥΔ: 100μ. ΒΔ: 1 .

Κυριακή: Προώθηση στη Βρύση Ίταμου. Πορεία από το παλιό μονοπάτι μέχρι το χωριό Ραχούλα, φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα.

Ώρες πορείας: 3. ΒΔ: 1.

Αρχηγός/οί : Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Δήλωση με προκαταβολή από: 19/4

12/5 – 14/5  Βουτσικάκι (2152μ.) – Ίταμος (1489μ.) – Β.Δ.2

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για το καταφύγιο Αγράφων, όπου και όλες οι διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο ή σε αντίσκηνα.

Σαββάτο: Από το καταφύγιο, ανάβαση από μονοπάτι στην κορυφογραμμή του Βουτσικακίου, με πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα. Από την κορυφή, κατάβαση της βόρειας ράχης μέχρι το διάσελο με την Καζάρμα και κατόπιν στο διάσελο του Αγ. Νικολάου. Από εκεί πορεία πάνω στην παλιά μουλαρόστρατα μέχρι την καμάρα Ανθοχωρίου κι ένα πέτρινο γεφύρι σε τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς. Στη συνέχεια, από δασικό δρόμο, κατάληξη στο χωριό Κερασιά. Προώθηση στα Καλύβια Πεζούλας για περιήγηση στη λίμνη και ανάβαση στο καταφύγιο για τη διανυκτέρευση.

Ώρες πορείας: 8. ΥΔ: 800μ. ΒΔ: 2 .

Κυριακή: Προώθηση στη Βρύση Ίταμου. Από εκεί ανάβαση στην κορυφή του Ίταμου με την καλύτερη θέα της Ν πλευράς της λίμνης Πλαστήρα. Κατόπιν διάσχιση από την κατάφυτη κορυφογραμμή μέχρι το χωριό Αμάραντος. Φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα.

 Ώρες πορείας 6. ΥΔ: 400μ. ΒΔ: 2.

Αρχηγός/οί : Γιάννης Δημητράκης

Δήλωση με προκαταβολή από: 19/4

21/5  Πεζοπορία στα Γεράνεια – Λίμνη Ηραίου – Β.Δ.1

Σαββάτο: Αναχώρηση στις 07:00 για Λουτράκι. Πορεία προς το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία από μονοπάτι και δασικούς δρόμους με εντυπωσιακή θέα στον Κορινθιακό κόλπο και τον Ισθμό. Κατάβαση στο Λουτράκι και αναχώρηση για τη Λίμνη Ηραίου για περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, μπάνιο και φαγητό.

Ώρες πορείας: 3-3,5.

Αρχηγός/οί : Πηνελόπη Παρασκευοπούλου

Δήλωση από: 11/5

20/5 – 21/5 Αναρριχητική Συνάντηση μελών του ΠΟΑ στη Βαράσοβα

Πληροφορίες στη γραμματεία ΠΟΑ από: 8/5

28/5  Γύρος της Παύλιανης – Φιλοκτήτειος διαδρομή – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Άνω Παύλιανη. Πορεία σε δασικούς δρόμους  και μονοπάτια δίπλα στην εκπληκτική ρεματιά της Παύλιανης, με πυκνή βλάστηση, περάσματα από γεφύρια και μικρούς καταρράκτες, που, μαζί με το Πάρκο Νερού, συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό.

Ώρες πορείας: 6. ΥΔ: 400μ.

Αρχηγός/οί : Χρήστος Χρυσάφης

Δήλωση από: 19/5

Κράτα το