ΜΑΪΟΣ 2019

 

1/5 Canyoning: Φαράγγι Νέδας Μεσσηνίας – canyoning 2.2.ΙΙ

Πρωτομαγιά (Τετάρτη) στο πανέμορφο ανοικτό φαράγγι της Νέδας, έναν επίγειο παράδεισο από πράσινα νερά και πυκνή βλάστηση και χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Θα επισκεφτούμε και το σημείο στο οποίο ο ποταμός εισέρχεται σε σπηλιά, το Στόμιο, μήκους 100μ., όπου το φαράγγι στενεύει.

Βαθμός δυσκολίας: Μικρής δυσκολίας.

Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες (συν πεζοπορία 30’ για την προσέγγιση της εισόδου του φαραγγιού).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Μετακίνηση: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στην περιοχή Κοπανάκι Μεσσηνίας.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 20/4

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Έφη Καλαμπούκα, Κωνσταντίνος Κοτσώρης

5/5 Μαυροβούνι (1694μ.) Κορινθίας – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για διάσελο Καστανιάς Κορινθίας. Πορεία σε δασικό δρόμο και μονοπάτι μέχρι την δασωμένη κορυφή Μαυροβούνι (1694μ.). Κατάβαση από δασικό δρόμο και μονοπάτι μέχρι το χωριό Μάτι. Φαγητό στην περιοχή και επιστροφή. ΩΠ: 5. ΥΔ: 650μ.

Δήλωση από: 22/4

Αρχηγός: Μάκης Κακολύρης

11/5 Κουφοβούνι Ταϋγέτου (1850μ.) Β.Δ. 3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Πικουλιάνικα Σπάρτης. Πορεία αρχικά σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε ελατόδασος μέχρι την κορυφή Κουφοβούνι (1850μ.), την βορειότερη κορυφή του κεντρικού Ταΰγετου, με άπλετη θέα σε όλο το συγκρότημα και στον κάμπο της Σπάρτης. Στη συνέχεια πορεία από τη νότια κορυφογραμμή του Ταϋγέτου, προς το πέρασμα Παξιμάδι κι από εκεί, μέσω Περγανταίικων, κατάληξη στην Αναβρυτή. ΩΠ: 7.ΥΔ: 1250μ.

Δήλωση από: 2/5

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

11/5 Μυστράς – Ταϋγέτη – Αναβρυτή  Β.Δ. 2

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Μυστρά. Σύντομη περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και κατόπιν ανάβαση από μονοπάτι στον όμορφο οικισμό της Ταϋγέτης και στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Συνέχιση της πορείας προς Περγανταίικα, κατόπιν προς Μονή Φανερωμένης, με κατάληξη στην Αναβρυτή. Φαγητό και επιστροφή. ΩΠ: 5. ΥΔ:950μ.

Δήλωση από: 2/5

Αρχηγοί: Ιωάννα Πολύδερα, Χρήστος Χρυσάφης

18-19/5 Περιφέρεια Ορειβατικών Σωματείων Αττικής & Ευβοίας: Μαδερό (2130μ.) – Ντουρντουβάνα (2109μ.) – Β.Δ. 3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 06:30 για λίμνη Δόξα Κορινθίας. Ανάβαση από μονοπάτι στη Γαϊδουρόραχη, με πανοραμική θέα στις ορθοπλαγιές του Χελμού. Διάσχιση της ομαλής μέχρι την κορυφή Μαδερό (2130μ.) διαδρομής. Επιστροφή από το διάσελο του Νησιού και κατάληξη στη λίμνη Δόξα. Διανυκτέρευση στις όχθες της σε σκηνές, ή σε δωμάτια σε γειτονικό χωριό. ΩΠ: 7-8. ΥΔ: 1400μ.

Κυριακή: Ανάβαση από μονοπάτι στο διάσελο του Κυνηγού και στη συνέχεια στην κορυφή Ντουρντουβάνα (2109μ.). Κατόπιν διάσχιση της κορυφογραμμής και, μέσω της ράχης του Ζαρκερού, κατάληξη στον οικισμό Βάλτος και προώθηση με αγροτικά στο Πλανητέρο. Φαγητό κι επιστροφή. ΩΠ: 8. ΥΔ: 1400μ.

Δήλωση από: 2/5

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

19/5 Πανόραμα Λαυρίου – Β.Δ. 1

Η συγκεκριμένη διαδρομή ενοποιεί τους χώρους ενδιαφέροντος της Λαυρεωτικής (φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικοί και παλαιοί βιομηχανικοί χώροι).

Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 για Λαύριο. Πορεία από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, μέσα από πευκόφυτη διαδρομή, προς το βάραθρο Χάος περιοχής Καμάριζας, την καμινάδα της Γαλλικής Εταιρείας, τον ναό της Δήμητρας, τον λόφο Βελατούρι, με κατάληξη το αρχαίο θέατρο Θορικού (το αρχαιότερο στον ελλαδικό χώρο). Φαγητό στο Λαύριο. ΩΠ 6.

Δήλωση από: 10/5

Αρχηγοί: Διονύσης Κουκουλάς, Λάζαρος Κουλπούζης

25/5 Γεράνεια  Β.Δ. 1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 08:00 για Πίσια Κορινθίας. Ανάβαση από πευκόφυτο μονοπάτι μέχρι την κορυφή Πίντιζα (1032μ.). Διάσχιση από άλλο μονοπάτι μέχρι το εκκλησάκι της Φανερωμένης και, μέσω Σκάλας της Γερακίνας, κατάληξη στην παραλία του Σχίνου. ΩΠ: 6.ΥΔ: +600, -1000.

Δήλωση από: 15/5

Αρχηγοί: Πηνελόπη Παρασκευοπούλου, Λάζαρος Κουλπούζης