ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

 

6/10 Κόψη Ξεροβουνίου (1469μ.) – Β.Δ. 2+

Κυριακή: Aναχώρηση στις 07:00 για Στενή Εύβοιας και προώθηση με το πούλμαν στα 1000μ. Ανάβαση από μονοπάτι προς το Ξεροβούνι, αρχικά μέσα από δάσος και κατόπιν στις παρυφές του Ξεροβουνίου, απ’ όπου ξεκινούν τα τεχνικά σημεία (scrambling). Στη συνέχεια, ακολουθώντας την κορυφογραμμή, φθάνουμε στην κορυφή (1469μ.). Επιστροφή από το κλασικό μονοπάτι στο σημείο εκκίνησης.

Προσοχή: Απαιτείται εξοικείωση με scrambling και κίνηση σε εκτεθειμένα περάσματα, καθώς και γνώση χρήσης σταθερών σχοινιών. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. ΩΠ 4. YΔ 500μ.

Εξοπλισμός: Κράνος, μποντριέ, 2 καραμπίνερ ασφαλείας, ιμάντας, κορδονέτο.

Δήλωση συμμετοχής μετά από συνεννόηση με την αρχηγό από: 25/9

Αρχηγός: Νίκη Παπασταθοπούλου

6/10 Φαράγγι Αγάλης – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Χαλκίδα – Αγ. Αθανάσιο. Ανάβαση του πανέμορφου φαραγγιού της Αγάλης με τα εντυπωσιακά βράχια, από καλοχαραγμένο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι, μέσα από πλατάνια και έλατα, και κάτω από τη ράχη Τσεργών, σε μπαλκόνι με θέα στον Ευβοϊκό. Κατάβαση από τα ίδια. ΩΠ 5. ΥΔ 600μ.

Δήλωση συμμετοχής από: 25/9

Αρχηγός: Ράνια Χατζηδάκη

11-13/10 Ορεινή Ναυπακτία – Τσεκούρα (1733μ.) – Τσακαλάκι (1701μ.) – Β.Δ. 2

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για την Άνω Χώρα Ναυπακτίας, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια ή σκηνές.

Σάββατο: Πορεία από Άνω Χώρα προς Κάτω Χώρα μέσα από παλιά μονοπάτια με τα χρώματα του φθινοπώρου και κατάληξη στην κορυφή Τσεκούρα (1733μ.). Κατάβαση από άλλο μονοπάτι προς τα Κρυονέρια και επιστροφή με το πούλμαν στην Άνω Χώρα. ΩΠ8, ΥΔ +1000μ., -600μ.

Κυριακή: Πορεία μέσα από πανέμορφα καστανοδάση μέχρι την κορυφή Τσακαλάκι. Στη συνέχεια διάσχιση της ράχης προς τον χώρο αναψυχής της Αγ. Κυριακής και κατόπιν πορεία σε δασικό δρόμο και στο παλιό μονοπάτι με τα ερειπωμένα πια χάνια που οδηγούσε στη Ναύπακτο. ΩΠ 7,ΥΔ +700μ. –1000μ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 24/9

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

20/10 Ξηρό Όρος – Καταρράκτες Δρυμώνα – Β.Δ. 1

Κυριακή: Aναχώρηση στις 07:00 για Β. Εύβοια – χωριό Κερασιά. Ανάβαση μέσα σε πυκνό ελατόδασος μέχρι την κορυφή του Ξηρού όρους (990μ.), απ’ όπου, εάν το επιτρέπει ο καιρός, θα απολαύσουμε θέα από τον Ευβοϊκό μέχρι το Αιγαίο, και από το Καντήλι και τη Δίρφη μέχρι το Πήλιο και τον Άθωνα. Κατά την κατάβαση, επίσκεψη στους ονειρεμένους καταρράκτες του Δρυμώνα, ένα δίκτυο από ρυάκια, καταρράκτες και μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος. Γεύμα σε ταβέρνα σε γειτονικό χωριό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4-5, YΔ 350μ.

Δήλωση συμμετοχής από: 9/10

Αρχηγοί: Άλκης Τερτσέτης, Νίκη Παπασταθοπούλου

26-28/10 Γιάννενα – Ζαγοροχώρια - Μικρή Ολύτσικα (Τόμαρος) – Β.Δ. 1 & 2

Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούν οι πεζοπόροι τα ιστορικά οχυρά Μπιζανίου, τη γραφική ομορφιά των Ζαγοροχωρίων, καθώς και την άγρια και επιβλητική Ολύτσικα.

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Γιάννενα. Λίγο πριν τα Γιάννενα, επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη. Στη συνέχεια πεζοπορία στα ιστορικά οχυρά Μπιζανίου. ΩΠ 3. Προώθηση στα Γιάννενα, όπου και η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Κυριακή: Προώθηση στο κεντρικό Ζαγόρι – Δίλοφο. Πορεία προς Κήπους και Κουκούλι, με κατάληξη στη Βίτσα. Στη διάρκεια της πεζοπορίας μας θα απολαύσουμε την ομορφιά των Ζαγοροχωρίων και θα θαυμάσουμε πολλά όμορφα και ξακουστά πέτρινα γεφύρια όπως του καπετάν Αρκούδα, του Κόκορη, το Καλογερικό, του Κοντοδήμου, του Μίσιου κ.ά. Επιστροφή στα Γιάννενα. ΩΠ 5-6, ΒΔ 1.

Δευτέρα: Προώθηση στη Δωδώνη. Ανάβαση μέσα από πανέμορφο μονοπάτι στη Μικρή Ολύτσικα (1820μ.). Πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Μετά την τελευταία κόντρα, η θέα θα μας αποζημιώσει! Επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 5-6, ΥΔ 950μ., ΒΔ 2.

Για όσους δεν πεζοπορήσουν, περιήγηση στη γραφική και ιστορική πόλη των Ιωαννίνων και στη συνέχεια μετάβαση στη Δωδώνη για επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου. Φαγητό στην περιοχή και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από:  27/9

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας