ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

8-9/9 Τζουμέρκα: Φαράγγια Πύλης Παραδείσου & Γκούρας – canyoning 4-3-III

Σάββατο/Κυριακή: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα. Κατάβαση δύο πανέμορφων φαραγγιών στα Τζουμέρκα. Ο συνδυασμός των άφθονων νερών ανάμεσα στους επιβλητικούς ορεινούς όγκους, που η βοή τους ακούγεται ακόμα και στις ψηλές κορυφές, διαμορφώνει τη μοναδική αισθητική του τοπίου. Διάρκεια καταβάσεων: Φαράγγι Πύλης Παραδείσου: 5 ώρες συν πεζοπορία 55’. Φαράγγι Γκούρας, όρος Περιστέρι (Λάκμος): 3 ώρες συν πεζοπορία 40’. Μικρής δυσκολίας (4.3.IΙΙ). Διαμονή και φαγητό στο καταφύγιο Μελισσουργών (1023μ.) ή σε σκηνές (απαιτείται κατασκηνωτικός εξοπλισμός) με φαγητό, για όσους το επιθυμούν, σε ταβέρνες της περιοχής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Προηγούμενη εμπειρία κατάβασης τουλάχιστον ενός φαραγγιού, μέτρια φυσική κατάσταση, γνώση κολύμβησης και καλή γνώση χειρισμού των σχοινιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση στον αρχηγό Λευτέρη Δημητρόπουλο από: 30/8

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

9/9 Κιθαιρώνας: Τρεις Κορφές (1358μ.) – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Κιθαιρώνα. Πορεία από τη βρύση της Τσιάς σε πευκόφυτο μονοπάτι προς το καταφύγιο Β. Τσάκος (1090μ.) και στη συνέχεια προς την δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Κιθαιρώνα, τις Τρεις Κορφές (1358μ.). Επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 5. ΥΔ +750, -750. Μπάνιο και φαγητό στο Πόρτο Γερμενό. Επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση από: 3/9

Αρχηγοί: Λάζαρος Κουλπούζης, Διονύσης Κουκουλάς

15-16/9 Γκιώνα: Τραγονόρος (2456μ.) – Πυραμίδα (2510μ.) – Πύργος (2066μ.) – Β.Δ. 3

Σάββατο: Αναχώρηση 06:00 για το χωριό Συκιά. Ανάβαση στο Τραγονόρος από εντυπωσιακή διαδρομή στην ορθοπλαγιά. Στη συνέχεια, από την κορυφογραμμή, ανάβαση στην κορυφή Πυραμίδα και κατάβαση για διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ. ΩΠ 12. ΥΔ 1900μ.

Κυριακή: Ανάβαση στο διάσελο και στη συνέχεια διάσχιση μέχρι την κορυφή του Πύργου. Κατάβαση απευθείας στη στάνη του Λάζου και κατάληξη στη Συκιά. ΩΠ: 8. ΥΔ 700μ. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση από: 5/9

Αρχηγός: Γιώργος Σιδηράς

14-16/9 30η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση στα Μετέωρα

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Καστράκι (Μετέωρα). Τακτοποίηση στο camping Βράχος σε σκηνές και τροχόσπιτα. Προσκαλούμε όλους τους αναρριχητές του Ομίλου να δώσουν δυναμικό παρών και να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή για τον καλύτερο συντονισμό της συνάντησης και την οργάνωση της ασφαλιστικής κάλυψης.

Δήλωση από: 6/9

16/9 Κατάβαση φαραγγιού Βουραϊκού – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Διακοφτό – Μέγα Σπήλαιο. Κατάβαση του μονοπατιού μέχρι τον γραφικό σταθμό τού οδοντωτού στη Ζαχλωρού με στάση για καφέ. Στη συνέχεια, πορεία παράλληλα με τις γραμμές του τρένου προς το Διακοφτό. Γνωριμία με το εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο του φαραγγιού με τα άφθονα νερά, τους παλιούς ιστορικούς σταθμούς και τις σιδερένιες γέφυρες του περασμένου αιώνα, του μοναδικού αυτού τρένου - μνημείου εφευρετικότητας στον τομέα των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών. Συνολική διάρκεια πορείας: 4,5 ώρες. Άφιξη νωρίς το απόγευμα για φαγητό ή μπάνιο στο Διακοφτό και επιστροφή στην Αθήνα. Ενδείκνυται για αρχαρίους.

Δήλωση από: 10/9

Αρχηγοί: Λεωνίδας Μαργέλης, Χαρά Σιδηροπούλου

23/9 Μακρόνησος – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 με πούλμαν για Λαύριο. Επιβίβαση σε πλοίο για Μακρόνησο. Διάσχιση της κορυφογραμμής Α’ΕΤΟ (ειδικό τάγμα οπλιτών) προς Παλιόμυλο – κορυφή Τρυπητή. Επιστροφή από τα στρατόπεδα. Φαγητό στο Λαύριο και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5.

Δήλωση από: 17/9

Αρχηγοί: Βαρβάρα Βλαβιανού, Λεωνίδας Μαργέλης

28-30/9 Όλυμπος: Προφ. Ηλίας (2803μ.) – Μύτικας (2919μ.) – Κακόσκαλα – Β.Δ. 3

Παρασκευή: Αναχώρηση και των δυο ομάδων στις 17.30.
Α’ ομάδα: Προορισμός το Λιτόχωρο Πιερίας, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια ή σκηνές.
Β’ ομάδα: (μέγιστος αριθμός 10 άτομα): Προορισμός το καταφύγιο Κρεβάτια. Ανάβαση με αγροτικό.

Σάββατο:
Α’ ομάδα: Προώθηση στην τοποθεσία Γκορτσιά κι από εκεί, μέσω Πετρόστρουγκας και Σκούρτας, ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών και διανυκτέρευση στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης. ΩΠ 8. ΥΔ 1600μ. ΒΔ 3.
Β’ ομάδα: Από το καταφύγιο, κατάβαση στο ρέμα Παπά και κατόπιν ανάβαση της πολύ απότομης δασωμένης ράχης προς το Μεσονήσι. Στη συνέχεια υπάρχει ένα αναρριχητικό πέρασμα βαθμού IV κι έπειτα πορεία σε βραχώδες πεδίο μέχρι την κορυφή Προφ. Ηλίας (2803μ.). Κατάβαση στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης για τη διανυκτέρευση. ΩΠ 12. ΥΔ 1800μ. ΒΔ 3+.

Κυριακή:
Α’ ομάδα: Ανάβαση στην κορυφή Μύτικας από το Λούκι (υπάρχει δυνατότητα να μην ανέβει κάποιος στην κορυφή κι από τα Ζωνάρια να κατέβει στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός και να περιμένει την υπόλοιπη ομάδα).
Β’ ομάδα: Ανάβαση στην κορυφή Μύτικας από το πέρασμα Νάτση.
Κατάβαση και των δυο ομάδων από την Κακόσκαλα προς το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός και στη συνέχεια στα Πριόνια. Φαγητό στο Λιτόχωρο κι επιστροφή στην Αθήνα.

Εξοπλισμός:
Α’ ομάδα: Κράνος για την ανάβαση στον Μύτικα.
Β’ ομάδα: Κράνος, ζώνη αναρρίχησης, 2 ιμάντες, κορδονέτο, 2 καραμπίνερ ασφαλείας και 2 απλά καραμπίνερ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 6/9

Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Μάκης Κακολύρης